maanantai 28. maaliskuuta 2011

Kissaihmisiä

                                           Arman ja Elvis-kissa Italiassa
Chilliwack's Jimi Hendrix muutti lauantaina Noormarkkuun; uusi omistaja on Aila Forsten. Aila kasvattaa norjalaisia metsäkissoja ja eurooppalaisia lyhytkarvaisia nimellä FollowMe. Perheessä on myös Nalle-koira, samojedin ja lapinkoiran yhdistelmä. Nalle on luonteeltaan kiltti ja sydämellinen.
Eläinsuojelu ja eläinten hyvinvointi yleesäkin ovat Ailalle tärkeitä. Vaikka suurin osa ihmisistä hoitaa lemmikkinsä hyvin, niin valitettavan paljon on kuitenkin räikeitä eläinsuojelurikkomuksia, myös lemmikkien ollessa kyseessä.
Vuosien saatossa olen huomannut, että kissaihmiset tykkäävät myös Pekeistä, ja samantyyppisiä ainakin luonteeltaan nämä ovatkin; omanarvontuntoisia, arvokkaita, itsepäisiäkin, tekevät niinkuin itse haluavat.
Peke on kuitenkin uskollisempi ja kiintyy omistajaansa; kissa pysyy aina hiukan etäisenä. Ainakin omien kokemusteni mukaan, ja myös minulla on ollut kymmeniä kissoja elämäni varrella.
Kasvattejani on mennyt kissaperheisiin, ja törmäyskursseja ei luojan kiitos ole sattunut. Kissa saattaa olla arvaamaton ja silloin ovat kaverin silmät vaarassa. Italian Peke-pojallamme Armanilla on juovikkaita rotukissa-ystäviä, ja ystävyys ja kunnioitus ovat molemminpuolisia.

1 kommentti:

  1. Hei Marja ja muut Blogin lukijat!
    Minulla on ilo kertoa, että meidän Jade Princess pekemme, joka on siis Marjan upeaa Chilliwacks linjaa, on tullut hyvin toimeen meidän 12 -vuotiaan leikatun kollikissamme Mussen kanssa. Heillä on kyllä omat painileikkinsä, mutta Musse on kestänyt Jaden takaa-ajot kuin herrasmies. Nyt he ovat jo kiintyneitä toisiinsa ja tekevät yhteistuumissa kaikkia kepposia ja aikataulutkin nokosineen käyvät hyvin yksiin.
    On tullut Musse-herraankin lisää virtaa!

    Terveisin
    Tuulikki Rosendahl

    VastaaPoista